Sedapnya Yeo’s Yeogurt…!!!

Majlis Pelancaran Yeo’s Yeogurt

Umum diketahui, minuman yogurt memang berkhasiat. Cuma tidak semua orang suka minuman yogurt. Ini adalah kerana rasanya yang likat dan masam.

Untuk mengatasi masalah ini yeo’s telah tampil dengan produk air minumannya yang berasaskan yogurt iaitu Yeo’s Yeogurt.

Minuman ini telah diperkenalkan di dalam satu majlis pelancaran yang diadakan di Hotel Aloft pada 12 Mac baru-baru ini.

gambar air kotak
3 daripada 6 perasa Yeo’s Yeogurt baru (foto: shakiddo.com)

Khasiat dan keunikan

Minuman ini dirumus khas supaya warga Malaysia dapat menikmati khasiatnya yang bagus untuk sistem penghadaman yang sihat. Apa yang istimewanya lagi dengan minuman ini, ia tidak perlu disejukkan terlebih dahulu di dalam peti ais. Ia akan kekal segar walaupun disimpan di dalam suhu bilik. Unik bukan?

Pelbagai perasa

Yeo’s Yeogurt tidak masam seperti yogurt asli yang lain. Ini adalah kerana ia boleh didapati dalam pelbagai perisa buah-buahan. Ya… memang enak diminum begitu sahaja.

Yeo’s Yogurt mempunyai 6 pilihan rasa yang lazat. Antaranya adalah perasa asli, anggur, Oren, Mangga, Epal Hijau dan Laici. Yang paling istimewa tentang minuman yeos ini, ia tidak mengandungi bahan pengawet tambahan.

Saya secara peribadi suka semua minuman ini termasuklah perasa asli. Sangkaan saya perasa asli ini pastinya masam seperti rasa yogurt asli yang lain ternyata meleset sama sekali.

Minuman ini yang berperasa asli sedap. Rasanya lain dari yang lain. Ada rasa susu dan ada rasa yogurt. Memang lazat.

Jika saya terpaksa memilih satu sahaja di antara perasa yang semuanya lazat ini, saya akan memilih perasa Epal Hijau. Memang rasanya kena dengan selera saya. Adunan rasa manis epal, susu dan yogurt memang mengujakan. Minum sekotak pasti nak lagi.

majlis pelancaran yeo's yeogurt
Food bloggers di majlis pelancaran Yeo’s Yogurt

Rating

Yeo’s Yeogurt
Review oleh sohoque pada .
Rating: 4.5

 11,728 total views,  1 views today

Related Stories

Discover

Kenapa Kita Yang Suka Travel Amat Perlu Jaga Kesihatan...

Jika kalian seorang yang suka travel, kalian jagalah kesihatan kalian. Jagalah makan...

Bisnes Yang Kalian Boleh Buat Untuk Penuhkan Tabung Travel...

Macam boring jer kan..? Dah tak boleh nak ke mana-mana..! Nak rentas...

Gulai Ikan Aya Terbaik, Kenapa Kalian Mesti Cuba

Gulai Ikan Aya (Tongkol). Ini bukan gulai yang biasa tu. Ini gulai...

DAENG CAR RENTAL & TOURS, 5 Sebab Kenapa Korang...

Sabah memang indah Bagi Abam Hoq, antara negeri di Malaysia...

Tips Untuk Travel Secara Percuma

Ramai yang suka travel, terutama travel ke luar negara. Yang berkesempatan travel...

24 Negara Sudah Dijejaki Sejak Tahun 2011

Kronologi travel Abam Hoq Alhamdulillah, sejak Abam Hoq mula-mula buat...

Popular Categories

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

%d bloggers like this: