Tips Untuk Travel Secara Percuma

Ramai yang suka travel, terutama travel ke luar negara. Yang berkesempatan travel ke luar negara pasti akan terasa nak travel ke luar negara lagi selepas itu. Seronok sebenarnya melihat negara orang. Pemandangan, budaya dan sejarah pasti akan menarik perhatian kita.

travel boleh memberi ketenangan jiwa..

Cuma tak ramai yang dapat travel selalu. Ada 2 halangan besar:
1. Duit
2. Masa

Ada yang ada masa tapi tak cukup duit. Ada yang ada duit tapi tak ada masa untuk travel. Ada dedua tak ada. Duit tak cukup, masa pun tak ada. Yang paling best, ada cukup duit dan ada cukup masa. Yang ni boleh travel dengan aman damai.

Untuk yang tak cukup duit, tapi masih nak travel sekali sekala, ini ada tipsnya.

Tips untuk travel, tapi tak cukup duit

1. Sertai jer mana-mana peraduan yang hadiahnya travel ke luar negara.

Mana tau menang. Boleh travel secara percuma. 

Walaupun peratusan kebarangkalian nak menang tu tidak tinggi, apa salah mencuba. Kalau menang kita juga yang untung. Tak cukup memang confirm lah tak menang.. Ya tak?

Abam Hoq bab sertai kontes ni kebanyakannya tidak bernasib baik lagi setakat ni. Payah nak menang. Hahaha.

2. Sertai syarikat yang menawarkan insentif ke luar negara jika berjaya capai sasaran jualan

Antara syarikat yang menawarkan insentif seperti ini ialah syarikat seperti syarikat unit trust, takaful dan lain-lain.

Korang boleh sertai secara separuh masa ataupun sepenuh masa bergantung kepada masa terluang korang.

Sebagai unit trust consultant, Abam Hoq dah beberapa kali berjaya travel secara percuma dengan tajaan penuh bertaraf 5 bintang. (nak tau lanjut, boleh hubungi Abam)

3. Sertai syarikat yang boleh berikan korang duit sampingan yang lebih banyak

Syarikat yang Abam maksudkan ialah syarikat yang biasanya memberikan pendapatan dalam bentuk komisen bergantung kepada jualan korang. Antara yang Abam cadangkan ialah syarikat Unit Trust ataupun Takaful.

Dengan syarikat pendapatannya korang boleh rancang dan sasar sendiri berapa pendapatan yang korang mahu. Lebih usaha, lebihlah pendapatan, insyaAllah. Pendapatan ini boleh orang kumpul untuk biayai travel korang nanti.

4. Jadi Travel Blogger.

Dengan menjadi travel blogger ‘yang ada nama’ dan boleh memberi pulangan kepada pihak syarikat yang menaja, korang akan dapat tawaran travel dengan tajaan penuh.

Budapest, Hungary

Silap-silap haribulan, dapat lagi imbuhan duit daripada artikel yang korang tulis di blog korang nanti. 

Ya, bukan senang nak jadi blogger travel ‘yang ada brand‘ dan boleh memberi pulangan balik untuk kolaborasi menang-menang, tapi ianya tidak mustahil. 80% travel Abam Hoq daripada kolaborasi ini.

Ok Abam bagi 4 jer dulu. Nanti-nanti kalau diberi kesempatan Abam sambung dengan lebih terperinci lagi..
.
Oh ya.. Yang berminat nak ikut trip Kembara ke Eropah Timur meliputi 6 negara daripada Germany hingga ke Hungary boleh PM Abam ya. Ada lagi seats berbaki. Tapi dah tak banyak..Kita pergi dengan Flyworld Travel.

Berikut adalah arikh-tarikh penerbangannya:
1. 15 Oktober 
2. 6 Disember
3. 13 Disember

Moh kita ke Eastern Europe..! Best wooo..

1,546 total views, 18 views today

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: