Ada Apa Dengan Blog eXplorasa

eXplorasa

Ada apa dengan blog eXplorasa? Eh macam pernah dengar je ayat macam ni. Biasanya blog HafizRahim yang guna tagline “Ada apa dengan…” ni… Jangan marah ya bro Apis. Pinjam untuk entri ni je. Entri lain tak guna dah…

Ok, ni adalah blog terbaru aku. Nichenya pasal Food and Travel je. Kira macam jalan-jalan cari makan la. Hehehe. Ada la kategori general satu aku terpaksa selit untuk mengutarakan pendapat selain daripada Foods dan Travel. Contohnya macam aku nak masuk contest ke, ataupun nak tulis advertorial ke, dan sebagainya.

eXplore

Explore merujuk kepada travel. Explore atau explorasi maknanya menjajah tempat baru. Travel la tu. So aku akan cuba berkongsi berkenaan tempat-tempat yang pernah dan akan aku lawati. Tak kira tempat yang macamana kan. Kalau aku rasakan tempat tu menarik untuk aku kongsikan aku buat je entri.

Bab travel mungkin aku boleh belajar daripada blogger Shakiddo. Dia banyak travel tu. Hajat di hati nak berguru dengan “budak kecil yang besar” si traveller comel bro Rayyan Haries. Tapi siapa la aku untuk dia layan kot ditengah-tengah kesibukan dia tu kan.

gabar blog travel

header blog Rayyan Haries

Rasa

Sudah tentu merujuk kepada makanan ataupun Foods. Review makanan ini aku akan buat mungkin secara santai dan ringkas ataupun mungkin secara terperinci bergantung kepada keadaan. Kalau dag dijemput oleh restoren untuk buat review takkan na buat cincai je. Ya tak? Oh ya.. bab nak review makanan tu aku rasa aku kena mintak pertolongan Food Blogger Melayu Popular Hazman Fadhil la. Dia banyak dapat tawaran untuk review makanan. Lepas ni ajak la aku sekali ya bro…!

Itulah alkisahnya blog baru eXplorasa ni. Moga ia boleh setanding dengan blog popular yang lain. Kepada pelawat baru ataupun lama, silalah tinggalkan komen ye kalau bertandang kesini. Moga anda beroleh sesuatu daripada sini.

6,441 total views, 2 views today

22 Comments

  1. KiD January 10, 2014
    • sohoque January 10, 2014
  2. Akuro San January 10, 2014
    • sohoque January 10, 2014
  3. Irwan Alessa January 10, 2014
    • sohoque January 10, 2014
  4. hazman aka species1980 January 10, 2014
    • sohoque January 10, 2014
  5. Fauzi Blues January 10, 2014
    • sohoque January 10, 2014
  6. Farisya Anastasyia January 10, 2014
    • sohoque January 10, 2014
  7. Denaihati January 10, 2014
    • sohoque January 10, 2014
  8. muja January 10, 2014
    • sohoque January 10, 2014
  9. Mus January 11, 2014
    • sohoque January 11, 2014
  10. Razifredz January 12, 2014
    • sohoque January 12, 2014
  11. AUC January 15, 2014
    • sohoque January 15, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

%d bloggers like this: